Orkar du med mer kakor? Jag kom ju på att jag glömt lägga ut receptet på min kolakaka, som vi serverades på vårt afternoon tea-party. Både chokladrutan och kolakakan är extremt lätta att röra ihop och baka och perfekt att ha hemma i frysen om man får oväntat fikabesök. Ja, *host host*, jag får väl erkänna att jag inte är den bästa på att förvara kakor i frysen för de har en strykande åtgång. Lätta att äta och lätta att baka så jag försöker bara att baka när vi ska ha något evenemang – annars tuggar jag upp dom. Jag har ingen karaktär alls vad gäller det.
30 kakor
Ingredienser:
- 100 g mjölkfritt margarin
- 1 dl socker
- 1 msk vaniljsocker
- 1 msk sirap
- 2 1/2 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 1 ägg
Arbetsbeskrivning:
Ställ ut det mjölkfria margarinet så det mjuknar. Blanda med alla ingredienser.
Halvera degen. Forma till 2 rullar. Lägg rullarna på bakpappersklädd plåt och platta ut dem.
Grädda i 175°C i 10-12 minuter. Ta ut plåten och skär kakorna diagonalt.
Det är nåt fel på det här receptet. Det blir bara kladd. Jättetrist!
Hej Sofia. Åh vad tråkigt att höra – för jag brukar baka det någon gång emellanåt och det blir fina kolakakor som på bilderna. Jag får ta och testa igen.