Orkar du med mer kakor? Jag kom ju på att jag glömt lägga ut receptet på min kolakaka, som vi serverades på vårt afternoon tea-party. Både chokladrutan och kolakakan är extremt lätta att röra ihop och baka och perfekt att ha hemma i frysen om man får oväntat fikabesök. Ja, *host host*, jag får väl erkänna att jag inte är den bästa på att förvara kakor i frysen för de har en strykande åtgång. Lätta att äta och lätta att baka så jag försöker bara att baka när vi ska ha något evenemang – annars tuggar jag upp dom. Jag har ingen karaktär alls vad gäller det.

kolakaka och chokladkaka 01 kolakaka och chokladkaka 02 kolakaka och chokladkaka 03

30 kakor

Ingredienser:

  • 100 g mjölkfritt margarin
  • 1 dl socker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 msk sirap
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 ägg

Arbetsbeskrivning:
Ställ ut det mjölkfria margarinet så det mjuknar. Blanda med alla ingredienser.

Halvera degen. Forma till 2 rullar. Lägg rullarna på bakpappersklädd plåt och platta ut dem.

Grädda i 175°C i 10-12 minuter. Ta ut plåten och skär kakorna diagonalt.

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara