Jodå, det hjälper att vara optimist! Jag har fått möjligheten att komma i form tillsammans med WorldofShape och ni ska få följa min resa i bloggen. Jag är inte ute efter att gå ned i vikt utan vill få hjälp att komma i form och att strama upp vissa partier av kroppen.

Sedan drygt 1½ år tillbaka lider jag av stora sömnsvårigheter och en period sov jag inte mer än två timmar per natt. Jag har försökt med det mesta och lyckades faktiskt vända det till det bättre, men i och med att arbetsbördan ökar så kommer sömnrubbningarna som ett brev på posten vilket leder till att jag har jag sover dåligt igen, jag slutar ta mina dagspromenader och kosthållningen ligger på minus. När jag får för mycket som pågår runt omkring mig så lever jag på yoghurt och hur gott det än är så är det inte nyttigt i längden. Jag tappar matlusten och ingenting är gott – utan det blir en massa småplock.

Det är viktigt för mig att jag ska kunna äta vanlig mat – och att maten inte ska vara krånglig. WorldofShapes program innebär att man tränar en timme om dagen och att man äter vanlig mat. Jag gillar inte att träna på gym (har försökt i olika perioder) utan rör på mig genom att gå långa promenader och det är en av anledningarna till att jag tror att programmet passar mig. Man behöver inte träna på gym utan jag kan träna hemma. Och jag hoppas och tror att programmet är en kickstart för mig – som får mig att komma igång igen med promenader – vilket i sin tur leder till att sömnen blir bättre.

Jag har fått hem menyn för vecka 1 och inköpslista så jag ska ut senare i dag och handla hem vad jag behöver.  Programmet har ingen meny för mjölkallergiker (dock laktosfri) men jag är öppen för alla möjligheter och i samråd med WorldOfShapes kommer jag att byta ut alla produkter som är laktosfria mot soja. Menyn är framtagen av en kostexpert och dietist och består av 40% kolhydrater , 40 % protein och 20% fett. Det ska bli spännande 🙂

I går var vi ju på julmarknad på Huseby Bruk. Det regnade och var småkallt, men det var ändå mysigt att gå runt bland de olika stånden, kika runt och få prova en del produkter. Jag testade bland annat enbärsglögg och det var gott men annorlunda. Dock lite för söt för min smak. Vår weekend slutade dock lite snöpligt för jag fick i mig något jag inte tålde så jag blev magsjuk – men jag mår bättre idag 🙂

huseby01

huseby02

huseby03

huseby04

huseby05