Jag hade ingen aning att surkål är ett klassiskt gott tillbehör till grillad korv så jag blev positivt överraskad över hur gott det var tillsammans. Surkål är gjort av strimlad vitkål och det enda som behövs är kål, salt och en glasburk med lock samt lite tålamod under tiden som kålen mognar.
Jag läste också någonstans att upptaget av järn från maten ökar om vi äter surkål. Och det är ju bra eftersom jag har järnbrist.
Den surkål som används i detta recept är inte egenproducerad utan jag köpte hem en burk färdig surkål och den kommer att användas flitigt under sommarens alla grillkvällar.
4 portioner
Ingredienser:
- 4 korvar
- 4 korvbröd
Pickles
- 2 msk ättika
- 2 msk socker
- 1 dl vatten
- 1 tsk salt
- 75 g tunnskivad ingefära
- 1 st tunt skivad rödbeta
- 100 g tunt skivad palsternacka
Surkålstopping
- 0.5 dl majonnäs
- 4 msk grovkornig senap
- 400 g surkål
- 1 st strimlat grönt äpple
- 1 msk pumpakärnor
- 1 nypa salt
- 1 nypa svartpeppar
Så här gör du:
Grilla korven
Blanda samman ättikslagen och lägg i grönsakerna och låt svalna. Blanda därefter samman ingredienserna till surkålstoppingen och smaka av med salt och peppar.
Grilla korven och värm brödet. Lägg de picklade grönsakerna i korvbrödet, lägg på korven och toppa med surkål. Ät och njut.