Korv stroganoff i sig tycker jag är rätt trist – och det var aldrig någon riktig höjdare att servera när barnen var små, men nu är de utflugna så nu kan vi äta vad vi vill. Våra barn har aldrig varit speciellt förtjusta i korv, som både jag och äkta hälften gillar, men det jag saknat i en stroganoff har varit en härlig hetta, så den här gången tillsatte jag en massa stark feferoni och det blev en korv stroganoff med sting i. Jättegott!

Gör dock inte samma misstag som jag, se till att du plockar bort feferonin innan du lägger upp portionen på en tallrik. Jag glömde att göra det och det blev rätt hett, men eftersom jag alltid fryser så värmde det också gott haha. Det blev dock lite för mycket av det goda, det kan erkännas. Vi skippade också riset och serverade stroganoffen till ugnsbakade rotfrukter och det var gott.

4-6 portioner

Ingredienser:

  • 1 röd lök
  • 1 ask champinjoner
  • olja
  • 1 ring falukorv, 800 g
  • 1 dl tomatpuré
  • 1/2 dl chilisås
  • 1-3 stark feferoni
  • 3 dl plantbaserad grädde

Så här gör du:
Strimla den röda löken och skiva svampen. Bryn i olja.

Strimla korven och fräs den så den får färg. Rör ned chilisås och tomatpuré. Lägg i stark feferoni och rör ned plantbaserad grädde. Rör om och låt grytan puttra ett par minuter.