God morgon söndag. Jag satte faktiskt väckarklockan i morse med tanke på att jag börjar jobba igen imorgon efter tre lata, sköna veckors semester. Nu gäller det att komma in i rutinerna igen och det är slut med Netflixande på nätterna. Jag har äntligen lyckats ta mig igenom Outlander och har börjat se Riverdale, men var tvungen att ta ett break från Riverdale då det är för mycket drama. Det är en serie som påminner så mycket om Pretty Little Liars. Har du några roliga serier du kan tipsa om?

I går lyckades jag få med mig äkta hälften ut till Lund och vi passade på att besöka favoritbutiken Lokchan för att hamstra ris och mochi (som dock inte går att jämföra med de vi köper i Japan). Vi köpte ju var sitt sommarkort men med tanke på hur han har mått efter sjukhusvistelsen så har vi inte hunnit åka så mycket varför det troligtvis blir en ren förlustaffär i år. Malmöfestivalen drar dock igång på fredag och jag får försöka ta mig in ett par gånger så att jag känner att jag får valuta för pengarna.

När vi kom hem så rensade jag kylskåpet på en massa grönsaker och det blev en korvgryta med fänkål, morot, broccoli och squash. Det här är en gryta du kan blanda i vilka grönsaker som  helst. Vill du inte använda couscous, utan servera det vid sidan om, så får du minska på mängden vatten.

4 portioner

Ingredienser:

  • 800 g korv
  • 1 morot
  • 1 squash
  • 1 broccoli
  • 1 fänkål
  • 2 msk tomatpuré
  • 3 dl kokosmjölk
  • 5 dl vatten
  • 3,5 dl pärlcouscous
  • 1 buljongtärning
  • scharlottenlökfond
  • olja
  • bladpersilja

Så här gör du:
Skala morot och riv den grovt. Riv squash. Dela broccolin i mindre bitar. Hacka fänkålen.

Strimla korven i mindre bitar. Bryn i olja. När korven är brynt, blanda med tomatpuré.

Blanda ned grönsakerna och låt bruna tillsammans ett par minuter. Häll i kokosmjölk, vatten, pärlcouscous och buljongtärning. Låt puttra 20 minuter.

Smaka av med scharlottenlökfond och rör ned hackad bladpersilja. Servera.