Har huset för mig själv i eftermiddag och kväll och den kommer att ägnas åt Netflix och nya säsongen av Orange is the new black. Har jag tur – och ork – hinner jag med ett par avsnitt ikväll.
Kvällens måltid blir en gammal hederlig korvpytt på råstekt potatis och morot. Jag tar mig gärna tid att råsteka potatis (använd helst inte nypotatis för den blir för vattnig) för jag tycker det blir så mycket godare än att steka kokt potatis. Jag brukar också blanda olika sorters korvar för extra krydda. Som en extra twist gjorde jag också en sås med imat och purjolök.
4 port
Ingredienser:
- 6 stora potatisar, skalade och tärnade i små bitar
- 2 st morötter, skalade och skivade i små bitar
- ca 10 cm purjolök, skivad i tunna strimlor
- mjölkfritt margarin
- 4 st korvar, skivade i slantar
- salt
- peppar
- mejram
- 4 ägg
- salt
- peppar
- paprikapulver
- 1 förp imat ifraiche
- 1 grönsaksbuljongtärning
- 1 tunt skivad purjolök
Arbetsbeskrivning:
Bryn potatis, morötter och purjolök tills det mjuknat i mjölkfritt margarin. Smaka av med salt, mejram och peppar. Bryn korven och blanda den med potatispytten. Rör om väl.
Stek äggen och krydda med salt, peppar och paprikapulver.
Blanda imat, buljongärning och purjolök i en gryta. Låt småputtra i ca 1 minuter och mixa sedan ihop det till en sås. Servera tillsammans med pytt och ägg.
Trackbacks/Pingbacks