Långkokta fläskkotletter är bland det godaste jag vet. Det kanske inte är en rätt som lämpar sig en vardagskväll då man har hungriga barn runt benen men det passar absolut att göra under helgen. Gör en extra stor sats så att du har till ett par extra matlådor också.

Annars är allt bra och jag sitter och sliter med min årskavalkad. Jag gick ut stort i början av året och förberedde inlägg till årskavalkaden men i mitten av maj hände något. Det där typiska – jag gör det sen. Och nu har sen kommit och det är rätt drygt. Fattar inte varför jag måste dra ut på saker och ting. Det bästa med att gå tillbaka i bloggen och läsa vad jag gjort är att jag faktiskt hunnit med en hel del under 2018. Jag trodde att det varit ett rätt händelsefattigt år men när jag ser tillbaka så har jag hunnit med många roliga aktiviteter.

4-6 portioner

Ingredienser:

  • 800 g fläskkotlett i bit
  • salt
  • peppar
  • mjölkfritt margarin
  • 250 g svamp
  • 1 röd lök
  • 2 förpackningar kokosmjölk
  • 1-3 tsk röd currypasta
  • scharlottlökfond
  • 1 grön paprika

Så här gör du:
Skär fläskkotletten i centimetertjocka skivor. Salta, peppra och bryn i mjölkfritt margarin. Lägg i en ugnsfast form.

Skiva paprikan, strimla löken och bryn i mjölkfritt margarin. Lägg över kotletterna.

Häll ner kokkosmjölken i stekpannan och smaka av med scharlottenlökfond, currypasta salt och peppar. Häll såsen över fläskkotletterna.

Lägg över strimlad paprika.

Sätt in i ugnen, cirka 160 grader, i två timmar. Serveras med grönsallad och ris.