Så var det måndag igen och jag ska försöka få tid att rensa köket i veckan. Ingenting är där det ska vara och jag fattar inte folk som plockar ur diskmaskinen och sedan bara ställer det på ledig yta. Jag måste ha ordning och reda – och just nu upplever jag att det är fullständigt kaos. Det gäller bara att jag fortfarande har lust att ta tag i det när jag kommer hem…
I dag bjuder jag på en smaskigt enkel rätt med kotlett och jag älskar Touch of Tastes brynta scharlottenlökfond. Den ger så härlig smak i maten och ofta använder jag en stänk av den istället för buljongtärning. Det finns så många goda fonder. Ett annan produkt jag gärna använder som smaksättning är Vegemite men jag skulle aldrig kunna äta det som smörgåspålägg. Jag rös var gång som våra australienska ungdomar bredde det på frukostmackan. Hu! Men det är tur att smaken är som baken.
2 portioner
- 400 g potatis
- 300 g kotlett
- 1 röd lök
- 1 vitlök
- 200 g champinjoner
- ½ påse bladspenat
- 1 burk ifraiche
- 2 msk scharlottenlökfond
- mjölkfritt margarin
- salt
- peppar
Arbetsbeskrivning:
Dela potatisen i klyftor och lägg på en plåt. Ringla över olja, salt och peppra. rör om ordentligt. Sätt in i 200 grader i ca 25 minuter.
Skiva kotletten i ca 1-2 cm skivor och bryn i mjölkfritt margarin 24 minuter på varje sida. Salta och peppra. Ta upp och lägg i form.
Hacka rödlök, svamp och vitlök och bryn i mjölkfritt margarin. Häll över ifraiche och scharlottenlökfond och låt puttra en stund. Lägg i bladspenaten och häll såsen över kotletterna. Sätt in i ugnen när ca 5 minuten är kvar av potatisen.