I söndags var Lachlans sista dag hos oss innan han återvänder hem till Australien och det finns väl inget svenskare att bjuda på än just köttbullar. Det här är mitt absolut bästa recept på köttbullar och jag tror hemligheten ligger i blandfärsen som gör att köttbullarna inte blir torra och i den malda kryddpepparn. Jag daskar på rejält med kryddpeppar så att köttbullarna får en riktig angenäm smak. Nu är det ju inte alla som gillar kryddpeppar och då är det baar att skippa den. Använd dina favoritkryddor. När jag flyttade ned till Skåne så hade jag oerhört svårt för just kryddpeppar i maten men nu kan jag inte vara utan det. Till köttbullarna blev det ingen traditionell brun sås utan favoriten rosépepparsås. Min tanke med att göra en extra stor laddning köttbullar var att det skulle räcka till en matlåda , men det blev inte mer än två köttbullar över….

4 portioner

kottbullarkottbullar02

 

Ingredienser:

  • 800 g blandfärs
  • 1 finhackad röd lök
  • 2 dl ströbröd
  • 1 dl Creamy Cooking
  • 1 ägg
  • salt
  • peppar
  • kryddpeppar
  • mjölkfritt margarin

Arbetsbeskrivning:
Blanda alla ingredienser (utom mjölkfritt margarin som du ska steka i) till en slät massa. Forma till runda bollar och stek i mjölkfritt margarin. Serveras till kokt potatis, sås, lingonsylt och haricot verts.

Spara