På vardagar vill jag ha mat som går fort att röra ihop. Och som inte tar alltför lång tid att göra. Istället för ett vanligt hederligt potatismos så la jag också i ett par palsternackor. Mums.
Ingredienser:
- 600 g köttfärs
- 1 röd lök
- mjölkfritt margarin
- 1 paprika
- 1 förpackning körsbärstomater
- 1 förpackning passerade tomater
- ca 1 dl frysta ärtor (kan uteslutas)
- salt
- pepparmix
- spiskummin
- 6 potatisar
- 2 palsternackor
- salt
Arbetsbeskrivning:
Börja med att bryna köttfärs och hackad lök i mjölkfritt margarin. När köttfärsen är brynt tillsätter du halverade tomater, passerade tomater, hackad paprika och kryddor. Låt puttra på svag värme under tiden du gör klart moset.
Skala potatis och palsternacka och skär i små bitar. Lägg i saltat vatten och koka tills det är mjukt (10-15 minuter beroende på bitarnas storlek). Häll av vattnet. Använd potatisstöt och mosa ihop till ett mos.
Lägg köttfärsen i en ugnsform och bred över potatismos. Sätt in i 175 grader tills moset fått fin färg.
Trackbacks/Pingbacks