4-6 portioner

kottfarspaj

Ingredienser:

Pajdeg:

  • 3 dl vetemjöl
  • 150 g mjölkfritt margarin
  • 1 msk kall ramlösa (går lika bra med vatten men av någon anledning upplever jag att det blir krispigare med ramlösa)
  • lite salt

Fyllning:

  • 1 rödlök
  • 4 stora champinjoner
  • 1 röd paprika
  • salt
  • peppar
  • mjölkfritt margarin
  • 500 g nötfärs
  • salt
  • peppar
  • 5 msk ajvar
  • mjölkfritt margarin

Arbetsbeskrivning:
Fyllning: Dela rödlök, champinjoner och paprika. Bryn i mjölkfritt margarin. Salta och peppra. Ställ åt sidan ett tag.

Bryn färs. Krydda och blanda ned ajvar. Rör om väl. Blanda ned lök, champinjoner och paprika. Rör om väl.

Häll i det förgräddade pajskalet.

Grädda pajen ca 15 minuter i 200 grader.

Garnera med ruccolasallad och tomater.