Ett jättegott recept som jag hämtat hos Mathem i samband med att jag gjorde veckans beställning. Det märks verkligen att det är många som passar på att beställa hem varor istället för att gå i butik. Vanligtvis brukar jag beställa ena dagen och få hem mina matvaror dagen därpå, men då jag la min beställning i fredags så visade det sig att jag först kunde få hem varorna i onsdags. Och toapapperet var slut så det fick jag inte hem 😉

Har du testat Plantis Greek style Gurt? Det här var första gången jag testade den och jag blev glatt överraskad. Den var riktigt krämig och god och passade riktigt bra till tzatziki, så den kommer jag att köpa hem flera gånger. Det blev en fin smakbrytning av det söta äpplet och det passade bra ihop till biffarna.

4 portioner

Ingredienser:

Biffar

 • 200 g morötter
 • 700 g köttfärs
 • 2 msk skånsk senap
 • 1 st ägg
 • salt
 • kryddpeppar
 • pepparmix
 • olja att steka i

Potatis

 • 700 g potatis
 • olja
 • salt

Äppeltzatziki

 • 1 st äpple Royal Gala
 • 1 förpackning Planti Greek style Gurt
 • 0.5 tsk flytande honung
 • salt
 • peppar

Tillbehör

 • 225 g gröna ärtor

Så här gör du:
Sätt ugnen på 200 grader. Skölj och skiva potatisen i klyftor. Lägg potatisskivorna på en ugnsplåt och tillsätt olja och salt efter smak. Blanda om ordentligt och rosta i ugn ca 30 min tills potatisen får fin gyllene färg.

Skala och grovriv morötter på ett rivjärn. Blanda färsen med morötter, senap, ägg, salt och peppar i en bunke. Forma 10 biffar och stek dem i olja ca 2-3 min på båda sidor så att de får en fin gyllenbrun stekyta. Sänk värmen och låt de bli klara i pannan.

Skölj och grovriv äpplet på ett rivjärn. Blanda Planti Greek Style Gurt med äpple, honung och smaka av med salt och peppar.

Tina ärtorna i lite vatten i en kastrull på spisen. Sila av och lägg upp i en skål.

Servera biffarna tillsammans med potatis, äppeltzatziki och gröna ärtor.