Är du allergisk mot sojaprotein skippar du förpackningen från GoGreen.

6 portioner

chili

Ingredienser:

  • 600 g köttfärs
  • 1 paket bacon
  • 1 purjolök
  • 1 lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 röd paprika
  • 10 små tomater
  • 1 förpackning Go Green Chili sin carne
  • 1 förpackning krossade tomater
  • 3 dl vatten
  • 2 köttbuljongtärningar
  • salt
  • pepparmix

Arbetsbeskrivning:
Hacka baconen och bryn den tillsammans med köttfärsen.

I en annan gryta bryner du strimlad purjolök, lök och vitlök. Tillsätt tomater som du delat på hälften, Chili sin carne och krossade tomater. Låt småputtra ca ½ timme. Tillsätt den brynta köttfärsen, vatten och köttbuljongtärning. Låt småputtra ytterligare en timme. (Ju längre den får småputtra, desto godare smak). Smaka av med salt och pepparmix.

Serveras med ris eller bulgur.