4 portioner

Ingredienser

  • 8-10 potatisar
  • 2 gula lökar
  • 300 g köttfärs
  • 3 dl havredryck
  • 1 msk ströbröd
  • 2 msk mjölkfritt margarin
  • salt
  • paprikapulver
  • peppar

Arbetsbeskrivning
Skala potatisen och skär den i fina strimlor. Skölj den i kallt vatten och låt rinna av. Skala och halvera löken, hacka den grovt och fräs den i lite mjölkfritt margarin tillsammans med köttfärsen 8-10 minuter. Krydda med salt, peppar och lite paprikapulver.

Varva potatis och köttfärs i en smord och ugnssäker form, potatis i botten och överst. Häll hälften av havredrycken i formen. Strö på ströbröd och klicka mjölkfritt margarin över. Grädda i 200 grader ca 30 minuter. Späd vid kanten med resten av havredrycken och grädda ytterligare ca 15 min tills potatisen är mjuk.

Serveras gärna med en sallad.