4 portioner
Ingredienser
- 8-10 potatisar
- 2 gula lökar
- 300 g köttfärs
- 3 dl havredryck
- 1 msk ströbröd
- 2 msk mjölkfritt margarin
- salt
- paprikapulver
- peppar
Arbetsbeskrivning
Skala potatisen och skär den i fina strimlor. Skölj den i kallt vatten och låt rinna av. Skala och halvera löken, hacka den grovt och fräs den i lite mjölkfritt margarin tillsammans med köttfärsen 8-10 minuter. Krydda med salt, peppar och lite paprikapulver.
Varva potatis och köttfärs i en smord och ugnssäker form, potatis i botten och överst. Häll hälften av havredrycken i formen. Strö på ströbröd och klicka mjölkfritt margarin över. Grädda i 200 grader ca 30 minuter. Späd vid kanten med resten av havredrycken och grädda ytterligare ca 15 min tills potatisen är mjuk.
Serveras gärna med en sallad.