Enkel men god maträtt när man har huset fullt av hungriga ungdomar. Jag skalar inte potatisen utan rostar den med skalet på. Bara borsta och skölj potatisen. Dela den på mitten och salta och peppra. Sätt in i ugnen samtidigt med köttfärslimpan.

6 portioner

kottfarslimpa

 

  • 800 g köttfärs
  • 2 ägg
  • 2 dl ajvar
  • 5 st saltgurkor, hackade
  • 1 hackad röd paprika
  • salt
  • pepparmix
  • 5 st champinjoner
  • 5  st små tomater

Sås:

  • 2 msk mjölkfritt margarin
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 dl imat
  • 1 dl ajvar

Arbetsbeskrivning:
Blanda alla ingredienser utom svamp och tomater.

Bred ut färsen i en form. Lägg på skivade champinjoner och delade tomatklyftor. Sätt in i ugnen, 175 grader, i ca 30 minuter.

Till såsen smälter du mjölkfritt margarin och rör ned vetemjöl. Tillsätt imat och ajvar och låt det få ett uppkok.

Serveras med rostad potatis och någon grönsak (gröna ärter rekommenderas inte till sojaallergiker)