4 portioner
Ingredienser
Pajdeg:
- 150 g mjölkfritt margarin
- 3½-4 dl vetemjöl
- ½ dl vatten
Fyllning:
- 400 g köttfärs
- 1 liten burk champinjoner
- 1 stor finhackad gul lök
- 1 skivad purjolök
- 2 strimlade paprikor
- 2 dl buljong
- 2 msk vetemjöl
- salt
- peppar
- mjölkfritt margarin
Arbetsbeskrivning
Lägg 3½ dl vetemjöl i en skål (spar resten till kavlingen). Skiva ned det rumsvarma fettet. Nyp ihop till en smuldeg.Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop degen. Lägg degen i en plastpåse i kylen ca 1 timme.
Kavla degen tunt och klä en pajform. Nagga botten. Förgrädda pajskalet i 225 grader ca 10 minuter.
Stek köttfärsen i mjölkfritt margain och krydda väl. Fräs lök och svamp i en gryta med mjölkfritt margarin. Tillsätt purjolök, paprika och köttfärs. Låt det puttra en stund och pudra sedan över mjölet. Rör om och späd med buljongen. Krydda ev mer och småkoka ca 5 minuter.
Slå köttfärsfyllningen i skalet. Om det blivit över lite pajdeg, lägg ev ut en kantremsa.
Grädda pajen klar 15-20 minuter.
Serveras till en grönsallad och sprödvarmt bröd