Hej Hej. Förlåt att jag varit helt off, nästan hela veckan, men jag har kommit hem sent var kväll efter jobbet och då fanns ingen energi att sätta sig vid bloggen. Nu kommer det dock att vara lugnt framöver och jag ser fram emot kommande helg då vi bland annat ska titta på lägenhet till Nicklas.

Hör ni, idag är jag jätteglad för jag fick hem min älskade bil och nu syns inga spår efter att jag blev påkörd. Jag började nästan gråta när jag hämtade ut bilen, för den var så blank och välpolerad. Jag har aldrig sett bilen skina så mycket, för att inte tala om hur ren den var invändigt. Jösses. Och jag dog nästan när jag öppnade bagageluckan, för där har jag haft ett par skitiga gummistövlar liggande sedan sensommaren. Jag kommer ihåg att jag var ute och travade på en rätt skitig åker och stövlarna var rätt äckliga när jag slängde in dem i skuffen. Och idag, när jag öppnade bagageluckan, så låg stövlarna i en plastpåse och allt var så gnistrande rent så jag hade kunnat servera middag i bilen. Men det ska jag inte göra. Älskar min rengjorda bil och stor blöt puss till dig som tog hand om den till mig. Och som återlämnade den i betydligt bättre skick än när jag lämnade in den.

Till middag blev det pizza och jag skippade botten, för det hade jag inte tid att göra. Jag rörde ned ett ägg i köttfärs, blandade i en massa kryddor och sedan bredde jag ut köttfärsen på ett bakplåtspapper. Den fick åka in i ugnen cirka 15 minuter och när jag tog ut den hällde jag av det vatten som bildats. Över pizzan strödde jag på vegansk pizzaost och tomater. In i ugnen, cirka 10 minuter, och sedan var det bara att ta ut och äta. Lätt som en plätt. Och gott.

1 plåt

Ingredienser:

  • 600 g köttfärs
  • 1 ägg
  • salt
  • peppar
  • cirka 1 msk ramslök (eller vanlig lök)
  • vegansk pizzaost (cirka 1,5 dl
  • 3 tomater
  • basilika

Så här gör du:
Blanda köttfärs med ägg och kryddor. Platta ut på bakplåtspapper och sätt in i 175 grader i cirka 15 minuter. Ta ut plåten och häll av vattnet.

Strö på vegansk pizzaost och lägg på tomater. Sätt in i cirka 10 minuter. Strö på basilika innan servering.