I dag bjuder jag på en härlig soppa med köttfärs och rotselleri som jag gjorde för ett par veckor sedan. Det var så där kallt och blåsigt ute som det bara kan vara i Skåne och vi behövde något varmt att mätta oss med. Köttfärs och rotfrukter är något som jag nästan alltid har i frysen och kylskåpet och av det blev det en varm, mättande soppa.

köttfärssoppa

köttfärssoppa02

4 portioner

Ingredienser:

  • 1 röd lök
  • 1 vitlök
  • ½ rotselleri
  • 1 paket bacon
  • 500 g köttfärs
  • chilipulver
  • paprikapulver
  • spiskummin
  • 1 burk krossade tomater
  • 2 msk tomatpuré
  • 7½ dl vatten
  • 2 msk kalvfond
  • olja

Arbetsbeskrivning:
Skala och hacka lök och vitlök. Skala och skär rotsellerin i strimlor. Strimla baconen. Fräs lök och vitlök i olja och tillsätt baconen. Bryn så det får färg. Tillsätt färsen och när färsen är stekt tillsätter du övriga ingredienser. Koka på svag värme i ca 15 minuter.

Spara

Spara