I går tog vi motorcykeln till stugan och jösses vad det blåste men samtidigt så upplever man naturen på ett helt annat sätt jämfört med att sitta i bil – så det var värt det. I morse blev det frukost i Blekinge, lunch på Bellas Place och fika på Ekerödsrasten innan vi mätta och belåtna anlände hem.

Krusbären har mognat vid stugan och jag snodde ihop en liten paj. Jag använde bara en liten pajform, ca 10 cm i diameter, så använder du en normalstor pajform, måste du dubblera satsen. Havregrynen var slut så jag testade att smula ned en skiva Wasa sport i smuldegen. Det blev gott 🙂

krusbärspaj_1

 

Vi skippade tallrikarna och åt från var sin sida.

krusbärspaj_2

Ingredienser:

  • 2 dl krusbär
  • 3 msk vatten
  • 2 msk strösocker
  • 2 tsk vetemjöl
  • 50 g mjölkfritt margarin
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 msk strösocker
  • 1 skiva wasa sport, krossad

Arbetsbeskrivning:
Koka krusbär och vatten ett par minuter. Smaka av med strösocker och rör ned mjölet. Häll i pajformen.

Blanda mjölkfritt margarin med vetemjöl, strösocker och krossad wasa sport. Lägg smuldegen över krusbären.

Sätt in i 175 grader i ca 10 minuter.