Så gott och så fantastiskt enkelt att göra mjölkfria kycklingbullar. Bara mixa ihop, forma till bollar och sedan in i ugnen.
4 portioner
Ingredienser:
- 1 kg kycklingfärs
- 80 g vitt bröd
- 6 st salladslökar
- 4 tsk koriander
- 3 tsk ingefära
- salt
- 2 ägg
Sås:
- 6 msk majonnäs
- 1 citron
Arbetsbeskrivning:
Värm ugnen till 200 grader.
Lägg samtliga ingredienser i en matberedare och blanda samman till en smet. Forma 45 st valnötsstora köttbullar (smeten är lättast att forma om du har blöta händer).
Lägg på smord plåt. Sätt in i ugn ca 30 minuter.
Såsen: Riv citronen och blanda skalet med majonnäsen. Blanda även ned 2 msk citronsaft.
Serveras med råstekt potatis.
Kycklingbullarna kan ätas varma eller kalla.
Trackbacks/Pingbacks