Så gott och så fantastiskt enkelt att göra mjölkfria kycklingbullar. Bara mixa ihop, forma till bollar och sedan in i ugnen.

4 portioner

kycklingbullar_2

Ingredienser:

  • 1 kg kycklingfärs
  • 80 g vitt bröd
  • 6 st salladslökar
  • 4 tsk koriander
  • 3 tsk ingefära
  • salt
  • 2 ägg

Sås:

  • 6 msk majonnäs
  • 1 citron

Arbetsbeskrivning:
Värm ugnen till 200 grader.

Lägg samtliga ingredienser i en matberedare och blanda samman till en smet. Forma 45 st valnötsstora köttbullar (smeten är lättast att forma om du har blöta händer).

Lägg på smord plåt. Sätt in i ugn ca 30 minuter.

Såsen: Riv citronen och blanda skalet med majonnäsen. Blanda även ned 2 msk citronsaft.

citronsas

Serveras med råstekt potatis.

Kycklingbullarna kan ätas varma eller kalla.