Vi åt så gott hela förra veckan tack vare att vi körde matkasse. Och det var precis den skjuts jag behövde för att komma över den matlagningssvacka jag har legat i sista tiden.
Det här med att hela tiden försöka tänka ut nya koncept har för min del inneburit att jag lagat mindre och mindre mat men tack vare min matkasse från Mat & Ro så börjar jag hitta glädjen att laga mat igen. Jag valde matkassen som heter Familjekassen laktosfri för två personer. Skräckscenariot har varit att vi inte skulle bli mätta (vilket hände när vi körde Coops matkasse) men portionerna var väl tilltagna och under två av måltiderna var vi tre som åt.
Det finns ingen mjölkfri kasse men veckans matkasse innehöll laktosfri creme fraiche och grädde som jag bytte mot ifraiche istället. Veckans sallad var en mix av purjolök, morötter, bladspenat och rödlök som jag blandade med lite citronrapsolja. Jag gillade konceptet med bara en veckans sallad och jag gjorde den lite matigare genom att tillsätta mer grönsaker. Kanske det var därför som maten räckte.
Min absoluta favorit under veckan var kyckling enchiladas och den var sååååå god. Slurp. Den kommer jag att laga flera gånger av.
.
2 portioner
Ingredienser:
- mjölkfritt margarin
- 1 röd lök, strimlad
- ½ paprika, strimlad
- 125 g champinjoner, skivad
- 300 g strimlad kyckling
- 1/4 solovitlök, strimlad
- 1 dl ifraiche
- 2 msk chilisås
- ½ tsk sambal oelek (jag tog 1 tsk men det beror ju på hur stark mat man gillar)
- salt
- peppar
- 4 st tortillabröd
Arbetsbeskrivning:
Sätt ugnen på 200 grader.
Bryn kycklingen i olja i cirka fem minuter. Krydda med salt och peppar. Tillsätt grönsakerna och stek ytterligare tre minuter.
Tillsätt ifraiche, chilisås och sambal oelek. Blanda väl och smaka av med salt och peppar.
Fördela fyllningen på de fyra tortillabröden. Rulla ihop bröden och lägg i en smord ugnsform. Sätt in i ugnen i ca 15 minuter.