Kyckling i örtsås i kombination med blomkålsriset går snabbt att göra och är fantastiskt gott. En perfekt avslutning på en arbetsvecka.

4 portioner

kycklingiortsas

Ingredienser:

  • 400 g kycklingfiléer
  • mjölkfritt margarin
  • salt
  • peppar

Sås:

  • 1 msk mjölkfritt margarin
  • 2 msk vetemjöl
  • 4 dl havregrädde
  • 2 dl havredryck
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1 msk timjan
  • 1 msk koriander
  • 1 msk basilika
  • salt
  • 1 blomkålshuvud
  • vatten + 1 grönsaksbuljongtärning

Arbetsbeskrivning:
Sätt ugnen på 200 grader.

Börja med att bryna kycklingen i mjölkfritt margarin. Krydda med salt och peppar. Lägg över i form.

Såsen: Smält mjölkfritt margarin. Rör ned vetemjöl. Rör ned havregrädde och havredryck. Låt såsen sakta tjockna. Lägg i en grönsaksbuljongtärning och kryddor. Häll såsen över kycklingen och sätt in i ugnen ca 15 minuter.

Riset: Riv blomkålshuvudet grovt. Koka upp vatten och buljongtärning. Rör ned blomkålsriset och låt koka ca 2 minuter. Häll av vattnet.