Kyckling i örtsås i kombination med blomkålsriset går snabbt att göra och är fantastiskt gott. En perfekt avslutning på en arbetsvecka.
4 portioner
Ingredienser:
- 400 g kycklingfiléer
- mjölkfritt margarin
- salt
- peppar
Sås:
- 1 msk mjölkfritt margarin
- 2 msk vetemjöl
- 4 dl havregrädde
- 2 dl havredryck
- 1 grönsaksbuljongtärning
- 1 msk timjan
- 1 msk koriander
- 1 msk basilika
- salt
- 1 blomkålshuvud
- vatten + 1 grönsaksbuljongtärning
Arbetsbeskrivning:
Sätt ugnen på 200 grader.
Börja med att bryna kycklingen i mjölkfritt margarin. Krydda med salt och peppar. Lägg över i form.
Såsen: Smält mjölkfritt margarin. Rör ned vetemjöl. Rör ned havregrädde och havredryck. Låt såsen sakta tjockna. Lägg i en grönsaksbuljongtärning och kryddor. Häll såsen över kycklingen och sätt in i ugnen ca 15 minuter.
Riset: Riv blomkålshuvudet grovt. Koka upp vatten och buljongtärning. Rör ned blomkålsriset och låt koka ca 2 minuter. Häll av vattnet.