4 portioner
Ingredienser
- 4 kycklingfiléer
- 1 paket bacon
- 1 purjolök
- 2 dl champinjoner
- 6-8 torkade tomater
- 3 dl havrebaserad grädde
- 2 msk kycklingfond
- 1 tsk timjan
- 1 tsk oregano
- 1 tsk basilika
- 1 tsk dragon
- 1 tsk paprikapulver
- salt
- peppar
- mjölkfritt margarin
Arbetsbeskrivning
Bryn finskuren purjolök, bacon och champinjoner i mjölkfritt margarin. Lägg i ugnsfast form.
Bryn kyckling, salta och peppra, lägg över i formen. Lägg över finhackade soltorkade tomater.
Puttra havrebaserad grädde, kycklingfond och kryddor i 5 minuter. Häll över kycklingen.
Gratinera i ugn ca 25 minuter i 200 grader.
Serveras med ugnsbakade grönsaker och ris alt cous-cous.