kyckling i örtsås

4 portioner

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer
  • 1 paket bacon
  • 1 purjolök
  • 2 dl champinjoner
  • 6-8 torkade tomater
  • 3 dl havrebaserad grädde
  • 2 msk kycklingfond
  • 1 tsk timjan
  • 1 tsk oregano
  • 1 tsk basilika
  • 1 tsk dragon
  • 1 tsk paprikapulver
  • salt
  • peppar
  • mjölkfritt margarin

Arbetsbeskrivning
Bryn finskuren purjolök, bacon och champinjoner i mjölkfritt margarin. Lägg i ugnsfast form.

Bryn kyckling, salta och peppra, lägg över i formen. Lägg över finhackade soltorkade tomater.

Puttra havrebaserad grädde, kycklingfond och kryddor i 5 minuter. Häll över kycklingen.

Gratinera i ugn ca 25 minuter i 200 grader.

Serveras med ugnsbakade grönsaker och ris alt cous-cous.