Heeej. Njuter ni fortfarande av söndagen? Det gör jag och jag passar på att lägga upp ett recept eftersom det varit lite recepttorka på bloggen under veckan.

Jag älskar långkok för rätten klarar sig i princip själv, under tiden jag kan ägna mig åt annat.

Den här kycklinggrytan är en variant på pulled pork, fast i detta fallet är rätten gjord på kyckling, och jag låter kycklingen koka så pass länge att bitarna faller sönder. Därav min liknelse till pulled pork haha. Vill du inte koka den så länge, så är det bara att korta ned koktiden. I rätten ingår också Pak choi som är en grönsak som är nära besläktad med kinesisk salladskål, men så mycket godare. Jag tycker personligen att kinesisk salladskål är rätt tråkig i smak men allt har ju med smak och tycke att göra.

Här hemma så rensas det och vi säljer av saker vi inte behöver. Jag tycker inte man behöver åtta elgitarrer och femton förstärkare men där är vi inte helt eniga. Tur att äkta hälften inte hittat min jeansgömma 😅

4 portioner

Ingredienser:

  • cirka 600 g kyckling
  • olja
  • salt
  • peppar
  • 2 pak choi
  • 1 röd paprika
  • 5 dl vatten
  • 1 burk kokosmjölk
  • kycklingfond
  • bladpersilja

Så här gör du:
Bryn kycklingen lätt i olja och salta och peppra. Häll på vatten och tillsätt strimlad pak choi och paprika. Häll på vatten, lägg på ett lock och låt sakta sjuda i cirka 2 timmar. Kika gärna till emellanåt så att inte vattnet kokar bort, då måste du hälla på mer.
Häll på kokosmjölken och låt grytan bli varm. Smaka av med kycklingfond och lägg i bladpersilja (ett knippe). Rör om och servera med kokt ris.