Kyckling med bacon i en skånsk senapssås med gurka – det är inte dumt det.

4 portioner

kycklingsenap

Ingredienser:

  • 500 g kycklingfiléer
  • salt
  • pepparmix
  • mjölkfri margarin
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 rödlökar
  • 4 dl Gott i Maten
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 2 msk skånsk senap
  • 1 gurka
  • 1 paket bacon

Arbetsbeskrivning:
Sätt ugnen på 175 grader.

Bryn kycklingen i mjölkfritt margarin och salta och peppra. Lägg i ugnsform.

Skär baconet i mindre bitar och stek det knaprigt.

Skala och hacka vitlöken. Dela rödlöken i 4 delar. Bryn i mjölkfritt margarin. Häll över Gott i Maten, buljongtärning och senap.

Dela gurkan. Med en sked gröper du ur ”innanmätet” på gurkan. Skär gurkan i skivor. Lägg skivorna i såsen och låt koka med några minuter. Häll sås och bacon över kycklingen och sätt in i ugnen ca 15 minuter.

Serveras med ris och grönsaker.