Kyckling med bacon i en skånsk senapssås med gurka – det är inte dumt det.
4 portioner
Ingredienser:
- 500 g kycklingfiléer
- salt
- pepparmix
- mjölkfri margarin
- 1 vitlöksklyfta
- 2 rödlökar
- 4 dl Gott i Maten
- 1 hönsbuljongtärning
- 2 msk skånsk senap
- 1 gurka
- 1 paket bacon
Arbetsbeskrivning:
Sätt ugnen på 175 grader.
Bryn kycklingen i mjölkfritt margarin och salta och peppra. Lägg i ugnsform.
Skär baconet i mindre bitar och stek det knaprigt.
Skala och hacka vitlöken. Dela rödlöken i 4 delar. Bryn i mjölkfritt margarin. Häll över Gott i Maten, buljongtärning och senap.
Dela gurkan. Med en sked gröper du ur ”innanmätet” på gurkan. Skär gurkan i skivor. Lägg skivorna i såsen och låt koka med några minuter. Häll sås och bacon över kycklingen och sätt in i ugnen ca 15 minuter.
Serveras med ris och grönsaker.