Hej alla. Allt bra? Har sommarlovet kommit igång? Jag var inne en snabb sväng i Staffanstorp då jag skulle sätta in pengar (upptäckte att det inte går utan att man få ta sig till en insättningsautomat) och såg att konditoriet i byn var fullt av fikasugna föräldrar med sina barn. Det är något visst när man har barn i skolåldern och de börjar sitt sommarlov. När mina barn var mindre, tog jag ledigt och sedan hittade vi på något skoj. Men det var då. Nu för tiden kan jag ägna mig helt åt mig själv…
Efter jobb stack jag iväg till biblioteket för att fylla på med lite sommarläsning och efter det tryckte jag in en timmes ansiktsbehandling. Så välbehövligt. De har onekligen starka lampor på salongen för jag såg att min vitiligo nästan helt brett ut sig i höger ansiktshalva. Jag suckar men, det finns liksom inget att göra än att acceptera det. Och att se till att man har täckande foundation hemma.
Jag gillar att laga mat i en och samma form för det betyder mindre disk för mig. Det gäller att tänka smart hihi. I kylskåpet låg en förpackning mandelgrädde (matlagningsgrädde) som jag fått med i ett pressutskick från Kökets Box. Den är krämigt tjock och passade riktigt bra i gratängen. Min man hade gärna sett att jag hade haft i lite veganost i gratängen, för han tyckte att kycklingen blev torr. Men, jag tror det beror på att han värmde maten i mickrovågsugnen och då torkade kycklingen under tillagningen. Jag åt rätten direkt när den kom ut ur ugnen och jag tyckte den var lagom krämig, men å andra sidan så gillar jag ju lite torr mat…
Jag måste fråga, är jag den ena som inte skalar potatisen? Jag borstar och tvättar potatisen och sedan får skalet sitta på under tillagningen. Hur gör du?
2-3 portioner
Ingredienser:
- 300 g kycklingfilé
- 400 g potatis
- 1 salladslök
- 1 msk oregano
- 1 msk basilika
- 1 förpackning Dream mandelgrädde
- 0,5 dl vatten
- 2-3 msk kycklingfond
- 200 g cocktailtomater
- salt
- peppar
Så här gör du:
Sätt ugnen på 200°. Strimla kyckling. Skala och skiva potatis. Skala och finhacka lök. Varva kyckling,
potatis och lök i en ugnsfast form.
Blanda mandelgrädde och vatten i en skål. Röd ned oregano, basilika, kycklingfond, salt och peppar.
Häll över kycklingen. Tryck ned halverade cocktailtomater.
Ställ in i ugnen ca 40 minuter.