För ett par timmar sedan kom vi hem från Blekinge och vi sitter och spånar på vad vi ska ha för mat. Vi är så trötta på allt som har med utemat att göra och nu vill vi bara ha riktig svensk husmanskost. Det ska vara hemlagat och doften av långkok ska sprida sig i huset. Det lutar åt en härlig stek med kokt potatis, inlagd gurka, massor av vinbärsgelé och en magisk sås. Dock får det vänta till i morgon för det är alldeles för sent att ställa sig och laga mat nu.
Under tiden bjuder jag på en god kycklingrätt och se till att du har en riktigt god tomatsås (finns många färdiga att köpa om man inte vill laga från grunden). Låt det puttra ett tag och blanda sedan ned spenat.
4 portioner
Ingredienser:
- 600 g kyckling
- salt
- peppar
- glutenfritt mjöl
- 2 ägg
- panko
- mjölkfritt margarin
- 1 burk tomatsås
- 1 förpackning passerade tomater
- 2 nävar spenat
Så här gör du:
Banka ut kycklingen och salt och peppra. Vänd kycklingen i glutenfritt mjöl, vänd i uppvispat ägg och slutligen i mjöl.
Stek i mjölkfritt margarin.
Gör under tiden såsen. Öppna upp en god burk tomatsås och en förpackning passerade tomater. Blanda ned 2 nävar spenat. Rör runt och koka upp. Ju längre tomatsåsen får koka, desto godare blir den.
Servera kycklingen med tomatsås och ris.