6 portioner

kycklingburgare

Ingredienser:

  • 1 kg kycklingfiléer
  • salt
  • pepparmix
  • 1 rödlök
  • 2 tsk sambal oelek
  • 1 ägg
  • mjölkfritt margarin till stekning
  • 1 squash
  • ½ chilipeppar
  • 6 stora skivor surdegsbröd
  • 6 skivor rödlök
  • 6 skivor paprika
  • ruccolasallad

Arbetsbeskrivning:
I en matberedare mixas kyckling, kryddor, lök, sambal oelek och ägg till en smet. Forma till 6 biffar (lite kladdigt, men det går) och stek gyllenbruna i mjölkfritt margarin.

För att göra tunn pasta av squashen behöver du en spagettislicer för grönsaker. Hacka chilipepparn grovt och stek den tillsammans med squashpastan ett par minuter.

Lägg pasta och ruccolasallad på surdegsbrödet. Lägg på kycklingburgare, lök och paprika. Toppa ev med en halv skiva surdegsbröd.