God morgon Nu är lugnet återställd igen och jag är hemma igen. Har dock sovit som en kratta i natt, låg vaken fram till tre och vaknade vid fem då äkta hälften åkte till jobbet, men då får jag en längre lördag istället. Det gäller att se positivt på saker och ting. Det har varit en himla skön stämning på festivalen, inte minst med alla goa arbetskolleger, och bra musik. Det är härligt att se så många generationer samlade på ett och samma ställe och att det är en sådan lugn och trygg festival. Visst, en del hade fått lite för mycket i sig men det var aldrig något tjafs. Det kändes lite konstigt att festivalen var hårdbevakad av polis som stod uppe i ett torn med automatvapen men samtidigt tryggt, inte minst med tanke på vad som tyvärr händer och sker ute i världen. Som utställare hade vi tillgång till VIP-matsalen och jag fick så god mjölkfri mat. Det var en ren njutning att gå och sätta sig i ett tält med kristallkronor i taket, högklassig service och trerättersmeny. Mums.
Det var mitt första besök på Sweden Rock och det kommer definitivt inte att bli den sista. Det här kommer jag att göra om, med eller utan jobb 🙂
I torsdags så hann jag göra ett par goda biffar med kycklingfärs och det var så gott. Älskar spenat, citron och bacon och att stoppa det i smeten var en riktig höjdare. Jag har börjat använda Umami som krydda och det framhäver verkligen smaken i allt man gör.
Till 5 biffar (eller så gör du fyra lite större)
Ingredienser:
- 500 g kycklingfärs
- 1 paket bacon
- cirka 3 dl fryst bladspenat
- rivet skal från 1 citron
- salt
- peppar
- umami
Arbetsbeskrivning
Strimla baconet tunt och fräs det. Ställ åt sidan så det kallnar. Fräs bladspenat, salta och låt även det kallna. Blanda alla ingredienser med kycklingfärsen och forma till biffar. Stek i mjölkfritt margarin och servera med ugnsbakade grönsaker och en härlig grönsallad.
Trackbacks/Pingbacks