Godmorgon kära läsare. I dag är det återigen full fart som gäller och jag fortsätter förbereda inför fredagens studentskiva. Jag måste se hur många sittplatser vi får in och har vi tur (vilket jag hoppas och tror) så kommer fredagen att bjuda på strålande väder så en del gäster kan sitta utomhus. Det blir dock en del släpande av möbler idag så jag slipper nog dagens träningspass 😉 Jag ska också försöka hitta något roligt recept på en krämig potatissallad och jag får inte glömma att ringa och se om studentskylten blivit omtryckt. Annars måste jag hitta på en plan B vad gäller skylten.
Det här kycklingsreceptet är en rätt jag har serverat ett par gånger på buffébord och kyckling, bacon och skånsk senap går mycket bra ihop. Och rätten går snabbt att göra utan en massa olika ingredienser. Det finns väl inget värre än när man måste köpa fem olika burkar av vinäger, oljor etc som man sedan aldrig får användning för. Beroende på hur många gäster som kommer – och hur många olika rätter jag serverar – så brukar jag steka upp ca 2 kg kyckling.
Ingredienser
- 1 paket bacon
- 1 kg kycklingfiléer
- salt
- pepparmix
- mjölkfritt margarin
- 1 gurka
- 1 knippe gräslök
- 3 msk rapsolja
- 1 msk skånsk senap
- 1 msk vatten
Arbetsbeskrivning:
Skär (eller klipp) baconet i tunna strimlor och stek det knaprigt. Låt det rinna av på hushållspapper.
Salta och peppra kycklingen och bryn den i mjölkfritt margarin på båda sidorna.. Sänk därefter värmen och låt den eftersteka ca 15 minuter under lock.
Ta upp kycklingen och låt kallna.
Dela gurkan på längden och gröp ur innanmätet. Skär gurkan i stavar och stek den i mjölkfritt margarin (du behöver inte diska ur stekpannan efter att du brynt kycklingen).
Hacka gräslöken och blanda hälften av den i rapsolja, skånsk senap och vatten. Rör om väl.
Skiva kycklingen och lägg den på ett fat. Pensla över såsen och lägg sedan på bacon och gurka. Garnera med resterande gräslök och garnera ev med mer gurka.
Trackbacks/Pingbacks