Superskönt att det är fredag. Det har varit stressigt på jobbet så jag är rent slut till både kropp och själ så mina planer för den här helgen är att sätta mig ned och hämta kraft. Det har inte blivit mycket matlagning i veckan för jag har haft noll inspiration men jag gillar att laga mat i formar. Bara att blanda ihop och sätta in i ugnen där det får gotta ihop sig. Kycklinglårfilé passar bäst för vanlig kycklingfilé har en tendens att bli torr.
Vi brukar köpa dansk chiliketchup men har du inte det går det lika bra med någon chilisås.
4 port
Ingredienser:
- 800 g kycklinglårfilé
- Potatis till 4 portioner
- 5 st cornichons
- salt
- pepparmix
- 3 dl creamy cooking
- ½ dl chiliketchup
Arbetsbeskrivning:
Salta och peppra kycklingen. Bryn dem runtom i mjölkfritt margarin.
Skala potatisen och skär den i tunna skivor. Lägg i gratängform och salta och peppra. Lägg över kycklingen.
Skiva cornichons och fördela skivorna över kycklingen.
Blanda creamy cooking med chiliketchup och häll över kycklingen.
Sätt in i 175 graders ugnsvärme och låt sköta sig själv i ca 30 minuter (skär du för tjocka skivor av potatisen så hinner den inte bli klar – lägg då över ett ark ugnsfolie så att inte kycklingen bränns vid.