Jag vet att alla inte är förtjusta i kål men jag lovar att man knappt märker att det är kål i maten. Den här kycklingrätten är så krämig och med kycklinglårfilé blir rätten så god. Vi använder nästan bara kycklinglårfilé för det går inte att misslyckas med den. Jag brukar köpa på mig ett par paket när det är bra pris på dem och sedan är det bara att ta fram och använda i olika grytor. Jag gillar mat som lagas i en och samma form och hade jag inte serverat rätten till potatis så tror jag att jag låtit lite ris koka med i grytan. Det hade nog blivit gott.

kalkyckling01 kalkyckling02

4 portioner

Ingredienser:

  • Cirka 800 g potatis
  • olja
  • 1 savojkål
  • 1 röd lök
  • 600 g kycklinglårfilé
  • 1liten förpackning ifraiche
  • 2 msk kycklingfond
  • ½ dl vatten
  • maizena
  • salt
  • peppar

Arbetsbeskrivning:
Sätt ungen på 2oo grader. Dela potatisen i klyftor och lägg i smord ugnsform. Ringla över lite olja och krydda med salt och peppar. Sätt in i ugnen cirka 30 minuter.

Strimla kål och lök.

Bryn kycklingen och krydda med salt och peppar. Lägg åt sidan. Stek kål och lök. Lägg kycklingen på kålen och häll över kycklingfond, ifraiche och vatten. Låt koka ca 10 minuter under lock.

Red av grytan med maizena. Smaka av med salt och peppar och servera potatisklyfor.

Spara