Citron, vitlök, honung, ingefära och en god olja är ett måste i mitt kök. Man kan piffa upp många maträtter med lite rivet citronskal och citron ger en fräsch, frisk smak. Och det passar så bra till kyckling. Jag brukar ofta mala egen kycklingfärs eftersom den köpta är för dyr men förra veckan var det bra pris i butiken så jag passade på att handla hem lite. Jag föredrar att steka  kycklingköttbullarna i ugn för där klarar det sig själv. Färsen är rätt klibbig så lägg bakplåtspapper i en ugnsform och med hjälp av sked så klickar du ut lagom stora bitar. Till den här måltiden serverade jag kålrot och morot som jag skivat i ”pommes frites”-storlek. Lägg i en ugnsform och ringla över olja. Salta och peppra och sätt in i 175 grader i ca 20 minuter. Jag serverade också en sås gjord av majonnäs och rivet citronskal.

6 port

kycklingköttbullar01

kycklingköttbullar02

Ingredienser:

  • 1 dl creamy cooking
  • 1 dl panko ströbröd
  • 1 kg kycklingfärs
  • 1 hackad vitlök
  • 2 tsk riven färsk ingefära
  • 1 tunt skivad salladslök
  • 2 msk kycklingfond
  • salt
  • peppar

Arbetsbeskrivning:
Blanda panko och creamy cooking i en skål och låt svälla ett par minuter. Blanda de övriga ingredienserna och rör ned pankosmeten. Krydda väl.

Klicka ut bollar på ett bakplåtspapper och sätt in i 175 graders ugn i ca 20 minuter.