Äntligen fredag. Jag har en god köttgryta som puttrar på spisen och har just satt in en plåt med äppelskivor som ska torkas och sedan användas i morgondagens flingblandning. Dofterna i köket av köttgryta med vin och äpplen med kanel är rent bedövande. Som sagt, det är fredag.

Jag fick hem Coops medlemstidning Mer Smak för några veckor sedan och hittade ett recept som lät frestande – inte minst med tanke på att det innehöll ajvar…Och har du följt bloggen så vet du vid det här laget att jag älskar ajvar. Så här är receptet, lite omarbetat.

4 portioner

kycklinglasagne2

Ingredienser:

  • 3 st kycklingfiléer
  • salt
  • pepparmix
  • 1 squash
  • mjölkfritt margarin
  • 4 dl ajvar
  • 4 dl imat
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • 200 g babyspenat
  • 1 fintärnad paprika
  • spiskummin
  • 9 lasagneplattor
  • knappt ½ dl riven jeezly ”ost”

Arbetsbeskrivning:
Bryn kycklingen i mjölkfritt margarin. Salta och peppra. Ställ åt sidan ett tag. Skär sedan kycklingen i tunna skivor (eller så strimlar du kycklingen innan du steker – valet är fritt).

Skär squashen tunt och bryn den i mjölkfritt margarin så den får fin färg. Salta.

I en skål blandas ajvar, paprika, spenat, vitlök, kummin, squash och imat.

kycklinglasagne1

Lägg ett lager sås i botten av en form. Varva med lasagneplattor, kyckling och sås. Avsluta med lasagneplattor och ett lager sås. Strö över ost.

Gratinera mitt i ugnen, 175 grader, i ca 25 minuter