Perfekt mat att ha med sig i matlådan.
Ingredienser:
- 600 g kycklingfilé
- salt
- peppar
- mjölkfritt margarin
- ½ savoykålshuvud
- ½ isbergssallad
- ½ vitkålshuvud
- tomater
- 1 stor morot
- pumpakärnor
- sweet chilisås
Arbetsbeskrivning:
Salta och peppra kycklingen. Stek dem 4-5 minuter på var sida och lägg sedan över dem i en ugnsform. Ringla sweet chilisås över och sätt in i ugnen, 175 grader, i ca 15 minuter. Ta ut kycklingen, lägg ett ark ugnsfolie över dem och låt stå i 15 minuter. När kycklingen kallat något – skär den i bitar.
Strimla isbergssallad, vitkål och savoykål. Lägg det på ett serveringsfat. Lägg kycklingfilén över. Dela gurka och tomater och lägg på sidan av salladen. Slutligen strimlar du en morot (med potatisskalare) och lägger morotsstrimlorna över salladen. Avluta med lite pumpakärnor. Ringa över lite chilisås.