Det blåser i Skåne och det finns inget godare än att kura ihop sig med en god, kryddig soppa. Var försiktig med kryddorna om du inte gillar stark mat.
4 portioner
Ingredienser:
- 2 tsk olivolja
- 1 rödlök, delad i mindre bitar
- 2 st vitlökar delad i mindre bitar
- 1 jalapeno, delad i mindre bitar
- 1 grön paprika, skivad
- 700 g kycklingfilé
- 4 dl majskorn
- 3½ dl vatten
- 2 tsk spiskummin
- 1 tsk chilipulver
- ½ tsk cayennepeppar
- 1 kycklingbuljongtärning
- 1 förpackning passerade tomater
- 1 burk tacosås
- tortillachips
Arbetsbeskrivning:
Börja med att bryna rödlök, vitlök, jalapeno och grön paprika i olivolja. Tillsätt sedan övriga ingredienser och låt koka ca 15 minuter.
Ta upp kycklingen och med hjälp av två gafflar drar du loss köttet. Lägg tillbaka köttet i grytan.
Låt koka ca 45 minuter på svag värme.
Häll soppa i tallrik. Garnera med en liten näven tortillachips.