En liten twist från mitt tidigare recept på Lamington Cake. Ville prova om det gick bra att ha hallon i, och det gick mycket bra 🙂
ca 12 bitar
Ingredienser:
- 25 g mjölkfritt margarin
- 2 dl strösocker
- ½ tsk vaniljsocker
- 2 ägg
- 2,5 dl vetemjöl
- 2,5 tsk bakpulver
- 1 dl frysta hallon
- 2 msk vatten
Glasyr:
- 40 g mjölkfritt margarin
- 440 g florsocker
- ½ tsk vaniljsocker
- 1 dl hallon
- 2 msk vatten
- Kokos
Arbetsbeskrivning:
Börja med att koka upp hallonen med två matskedar vatten.Mosa ihop till en sås. Vispa mjölkfritt margarin, vaniljsocker och strösocker pösigt. Tillsätt ett ägg i taget och vänd sedan ned vetemjöl och bakpulver. Bred ut smeten på bakplåtspapper i en liten form. Sätt in i ugnen, 175 grader, i ca 20 minuter. Känn efter med en sticka, som ska vara torr.
Låt kakan kallna under tiden du gör glasyren. Koka upp hallonen med två matskedar vatten.Mosa ihop till en sås. Vispa mjölkfritt margarin och florsocker poröst. Tillsätt vaniljsocker och hallon”saften”. Rör ihop till en smet.
Skär kakan i bitar och doppa sedan bitarna i glasyren. (Lägg ned bitarna i glasyrskålen och blanda väl så att hela biten täcks. Lite klistrigt och kladdigt, men det är det värt). Rulla sedan bitarna i kokos.