4 portioner
Ingredienser
- ca 600 g lammfilé
- salt
- svartpeppar
- mjölkfritt margarin
Arbetsbeskrivning
Sätt ugnen på 175 grader. Krydda och bryn köttet i mjölkfritt margarin. Stick in en köttermoteter och stek köttet i en ugnssäker form i mitten av ugnen till 60 grader. Täck med folie och låt köttet vila.
Gör under tiden såsen.
Höstsås
Ingredienser
- 1 paket bacon
- 2 finhackade schalottenlökar
- 200 g färska kantareller
- 1 msk mjölkfritt margarin
- 1 msk farinsocker (eller råsocker)
- 2 msk äppelcidervinäger
- 1 buljongtärning
- 2 ½ dl vatten
- 1 tsk potatismjöl
Arbetsbeskrivning
Fräs bacon, lök och kantareller på medelgod värme i mjölkfritt margarin tills all vätska kokat in. Tillsätt farinsocker, vinäger, buljongtärning och vatten och låt koka 3-5 minuter. Red av med potatismjöl utrört i lite vatten. Låt koka upp under omrörning.
Skär upp köttet, servera med höstsås och potatis.