Redan onsdag – lill-lörddag – och min arbetsvecka började i måndags med att jag körde iväg bilen till skadebesiktning. Jag måste erkänna att det här med vägbeskrivningar inte riktigt är min grej.
Jag var på två olika ställen, innan jag slutligen kom rätt på det tredje. Varför ska man lita på gps:en? Att ta hjälp av karta – är ju bara för loosers (säger hon som har noll koll på omgivningen). Jag tror att antingen har man det i sig, att man hittar till saker och ting, eller så är man som jag och Nicklas. Vi vet aldrig var vi är eller hur vi kom dit, men det ordnar sig alltid på något sätt och vis. Och det mest underliga är att vi två alltid får agera reseledare, så någonstans i all galenskap så måste vi ju göra rätt.
Äkta hälften börjar vänja sig vid mina vägbeskrivningar som, typ, kan låta så här. Kör över en kulle (jag har ingen aning på vilken väg jag är eller orterna runt omkring) och fortsätt tills du kommer fram till rondellen. Där står ett gult hus med röda knutar och bredvid huset finns det en hage med tre hästar. Och 99% av gångerna vet han exakt vart jag är på väg, så kom inte säg att jag inte har koll på detaljerna hahaha.
Under julhelgen blev jag påkörd av en bil som hade alldeles för bråttom och hade jag inte styrt ut i mötande fil (där jag redan kollat av att jag inte mötte någon) så hade passagerarsidan fått sig en rejäl smäll och jag vill inte tänka på vilka eventuella skador Nicklas kunde ha fått. Nu klarade sig bilen rätt bra, och jag kom undan med endast ett par lackskador. Jag erkänner dock att jag inte var världens gladaste människa när jag klev ur bilen för att skriva skaderapport och inspektera skadan. Här har jag kört omkring i 30 år utan incidenter och så möter man en dam med blyklump på foten. Har man så jävla bråttom att komma i tid till flyget – då är man för sent ute. Hon tog i alla fall på sig skadan, så jag slapp betala självrisk, men det innebär att jag kommer att vara utan min älskade Lexus i 10 dagar. Mama is not happy, även om jag har hyrbil. Men, som sagt, det är bara materiella skador. Det kunde ha gått bra mycket värre. Jag åkte på ett rejält migränanfall timmarna efter olyckan och har gått hos sjukgymnast för att behandla nackvärk, men nu är det bra.
Det var så länge sedan vi åt fläskkotletter och vi lät dem puttra långsamt tillsammans med passerade tomater och ajvar. De blev riktigt möra och vill du inte steka dem på spisen går det lika bra att låta rätten sköta sig själv i ugnen.
4 portioner
Ingredienser:
- 4 fläskkotletter
- salt
- peppar
- mjölkfritt margarin
- 1 förpackning passerade tomater
- 3 msk ajvar
- 1 ask tomater
- 1 orange paprika
- 2 Pimientos de Padrón (små gröna paprikor)
- 1 kruka persilja
- scharlottenlökfond att smaka av med
Så här gör du:
Salta och peppra kotletterna och bryn dem lätt i mjölkfritt margarin. Blanda passerade tomater med ajvar och häll blandningen över kotletterna. Lägg ner strimlad gul paprika, hel grön paprika och tomater och sänk värmen. Lägg på ett lock och låt småputtra i 45 minuter. Smaka av med scharlottenlökfond och rör ned persilja strax innan servering.
Vi serverade köttet med wokade grönsaker och potatis, men det går lika bra med kokt potatis eller ris.
Trackbacks/Pingbacks