Jag längtar efter vår och det gör jag så pass mycket att jag var iväg och handlade en vårjacka. Är så trött på att gå i täckjacka och det börjar bli i det varmaste laget när temperaturen stiger upp emot 10 grader.  Jag hittade en hos MQ och den passade både mig och plånboken. Så, nu håller vi tummarna att det inte blir kallare igen…

Det här är ett lasagnerecept som jag gjorde i helgen och vill man av någon anledning inte använda quorn så går det precis lika bra med nöt- eller kycklingfärs. Du kan till och med använda lite kryddigare korv om du vill det. Jag gör min lasagn rätt så torr, för jag gillar inte när det rinner om dem, men vill du ha blötare lasagne, då är det bara att tillsätta lite mer vätska. Som jag har skrivit förut, man behöver inte följa ett recept slaviskt utan det räcker att bli inspirerad.

Ha en fortsatt skön tisdagkväll.

4 portioner

Ingredienser:

 • olja
 • 3 salladslökar
 • 1 gul paprika
 • 1 förpackning quorn
 • salt
 • peppar
 • 1 burk tomatsås med vitlök och basilika
 • 1 förpackning spenatblad
 • 3 dl vatten
 • buljong
 • lasagneplattor
 • 1 ägg
 • 3 dl sojamjölk
 • cirka 1,5 dl riven mozzarellaost (sojabaserad)

Så här gör du:
Strimla salladslök och paprika och bryn i olja. Tillsätt quorn och bryn ytterligare ett par minuter. Salta och peppra.

Häll över 1 burk tomatsås, lägg ned spenatblad och tillsätt vatten.

Rör runt och smaka av om du behöver tillsätta ytterligare smak, i form av flytande buljong. Jag använder min scharlottenlökfond till nästan all matlagning och tycker det ger jättefin smak.

Varva plattor och sås i en form. Vispa ägg och sojamjölk, häll över sista lagret på plattorna och avsluta med riven växtbaserad mozarellaost.

Sätt in i ugnen, 175 grader, tills plattorna är klara, cirka 20 minuter.