Äntligen fredag. Har en spännande helg framför mig. I morgon ska jag vara med som VIP-bloggare på Sveriges största blogmässa i Malmö (anordnad av Walles & Glantz) och det ser jag fram emot 🙂 Det blir min första bloggmässa någonsin.
Jag saknar tre stycken adresser till er som vann julkalendern. Hör av er till mig ASAP – annars drar jag andra vinnare
Vi har börjat fundera på resa nummer tre till Japan men samtidigt så vill jag iväg till New York. Har inte varit i USA sedan jag var utbytesstudent och det hade varit fantastiskt roligt att komma tillbaks igen. Får se vad som händer i vår.
Dagens middag är en oas av färger och smaker. Jag använder matlagningssaké som jag köpte i Japan men hittar man inte det i någon asiatiskt butik så går det precis lika bra med saké köpt på Systembolaget (köp inte den dyraste). Det var meningen att jag skulle ha squashspirelli men jag hade ont i händerna så jag rev squashen och morötterna på ett rivjärn istället. Det går precis lika bra.
Om du använder riktig saké så vill jag tipsa om att frysa in lagen efter att du använt den en gång. Vi har testat rätten ett par gånger och vi frös in lagen och använde den en andra gång. Det gick bra och man förlorade ingen smak.
4 portioner
Ingredienser:
- 4 portionsbitar laxfilé
- 2 dl matlagningssaké
- 1 flaska mirin
- ca 5 cm färsk ingefära, riven
- 2 squash, riven
- 2 morötter, riven
- 1 röd paprika, strimlad
- 1 liten purjolök, strimlad
- 1 burk böngroddar
- lite gröna ärtor
- 1 avacado, skivad
Arbetsbeskrivning:
Koka upp saké, mirin och ingefära. Sänk värmen. Lägg i laxen och låt småputtra tills laxen är genomkokt (fryst lax ca 10 minuter). Ta upp laxen och salta och peppra.
Fräs grönsakerna (inte avocadon) ett par minuter och salta och peppra. Lägg upp på tallrik. Lägg laxen över och garnera med avacado.
Trackbacks/Pingbacks