Ingredienser:
Paprikasås:
- 3 st paprikor
- 2 krm salt
- 5 msk tai sweet chili sås
- 1 fänkål
- 1 paprika
- olivolja smaksatt med chili och vitlök
- mjölkfritt margarin
- 4 laxfiléer
- salt
- peppar
- paprika
Arbetsbeskrivning:
Paprikasåsen:
Sätt ugnen på 250 grader grill. Ansa och dela paprikorna. Lägg halvorna med snittytan ned på en plåt med bakplåtspapper. Ställ plåten högst upp i ugnen och grilla tills skalet blir bubbligt och svart. Låt svala. Dra bort skalet. Kör fruktköttet i en mixer och blanda i 5 msk tai sweet chili sås.
Fisken:
Börja med att strimla fänkålen och dela paprikan i bitar. Bryn i mjölkfritt margarin så att det mjuknar. Tag av värmen. Häll på ca 1-2 msk olivolja och rör om.
Lägg laxen i ugnsform. Krydda med salt, peppar och paprika. Häll på den varma grönsaksblandningen.
Sätt in i ugnen, ca 200 grader i 15 minuter.
Serveras med kokt ris.
Trackbacks/Pingbacks