Sommaren och värmen är äntligen här. Och tre veckor kvar att jobba innan semestern börjar… men det är bara att bita ihop och kämpa på. Ett tips till alla som bor nere i Skåne är att ta en tur till Lomma och Lomma Glassfabrik. De har en fantastisk mjölkfri hallonsorbé. Förslagsvis så börjar man med att äta fisk hos Fiskeboden och så tar man efterrätten på Glassfabriken 😉

glassfabrik

Middag på Fiskeboden blev det inte idag utan dottern och jag slängde ihop en lätt rätt med squashspirelli och lax på spenatbädd.

2 port

laxspenat

Ingredienser:

  • ½ paket spenat
  • salt
  • riven muskotnöt
  • 2 laxfiléer
  • salt
  • peppar
  • malen rosépeppar

Arbetsbeskrivning:
Tina spenaten och krama ur så mycket vatten som möjligt. Salta och riv över muskotnöt. Lägg spenaten i en ugnsform. Lägg laxfiléerna över spenaten och krydda med salt, peppar och malen rosépeppar. Sätt in i ugnen i ca 15 minuter. Servera med squashspirelli.