I år kommer vi att servera laxlåda med spenat, kall kyckling med stekt gurka och chilisås, fem olika sorters sill, deviled eggs, lax och köttbullar på vårt påskbord. Och till kaffet blir det mandeltårta. Här är receptet på laxlådan.
Ingredienser:
- Kokt, skivad och kall potatis (jag använde 6 st)
- 1 påse färsk spenat
- ½ purjolök, skivad
- 1 förpackning sparris
- 3 st laxfiléer, skivade i mindre bitar
- 1 kruka dill
- salt
- peppar
- 4 ägg
- 4 dl imat
Arbetsbeskrivning:
Lägg potatisen i en form. Salta och peppra. Lägg på purjolök, spenat och sparris. Tryck ned laxen och fördela hackad dill över. Salta. Blanda imat och ägg och häll över formen. Sätt in i ugnen, 200 grader, i ca 40 minuter, eller tills äggstanningen stelnat. Kan serveras kall som varm.