8 st stora piroger
Ingredienser
- Pirogdeg:
- 3 dl vetemjöl
- 1 dl ljummet vatten
- 15 g jäst
- 1 msk majsolja
- 1 tsk salt
Fyllning:
- 200 g rökt lax
- 6 ägg
- 2 port kokt, kallt ris
- dill efter smak
- salt
- peppar
- citronsaft
Arbetsbeskrivning
Smula sönder jästen och rör ut den i det ljumma vattnet blandat med oljan. Tillsätt salt och mjöl och arbeta samman till en deg. Låt jäsa1 timme (ju längre degen får jäsa, desto bättre blir den.
Gör fyllningen. Koka äggen och låt kallna. Hacka den rökta laxen i små bitar. Hacka äggen. Blanda med kokt ris och dill efter smak. Smaka av med salt, peppar och lite citronsaft.
Arbeta degen på mjölat bakbord och kavla ut 8 cirklar. Lägg fyllningen i mitten av bitarna och vik ihop. Lägg skarven nedåt på smord plåt och baka av i 225 grader i ca 15 minuter.