Vi har en student i år och det innebär att det är hög tid att hitta balklänning. Det får mig att minnas när Nicklas tog studenten för fyra år sedan då vi begav oss ut och provade ut en kostym med snygg skjorta och slips och sedan var det klart. Vi stannade till vid en butik. Samma förutsättningar gäller uppenbarligen inte när man har en dotter.
Emma köpte sin balklänning för ett par månader sedan men den duger inte, så nu är vi ute och letar nya modeller. Och vi har hittat den – tror vi. Emma ska fundera över helgen och bestämmer hon sig för den så ska handpenning betalas på måndag. Jag tycker den är urläcker och önskar samtidigt att det fanns fler tillfällen då även jag får ha på mig långklänning. Det är hur snyggt som helst.
Från balklänning så blir det tvära kast till mat. Linsbiffar låter kanske inte speciellt upphetsande, men jag lovar att det är riktigt, riktigt gott.
Det är inte lätt att få ihop mat här hemma, den ena äter si och den andra äter så och i slutänden är man ändå inte säker på att man att fått till det som det ska vara. Nicklas tränar inför bodybuilding och Emma bestämde sig i vecka för att bli vegan så det slutade med att äkta hälften och jag tuggade i oss biffarna. Originalreceptet kommer från Coop men jag har arbetat om det lite. Och det blir över till ett par matlådor.
20 biffar
Ingredienser:
- 500 g kokta, avsköljda röda linser
- 3,5 dl rivna morötter
- 1 riven röd lök
- 2 dl panko
- 2 ägg
- 1 förpackning frusen persilja
- 2 dl vetemjöl
- salt
- pepparmix
- Santa Maria Tandoori India Spice
- mjölkfritt margarin
Arbetsbeskrivning:
Blanda alla ingredienserna. Forma till små biffar och stek dem i mjölkfritt margarin. Jag serverade biffarna med potatisklyftor och chilisås.
Trackbacks/Pingbacks