Är du frukostmänniska? Tillhör du typen som sitter länge vid köksbordet, dukar upp en massa bröd, pålägg, yoghurt och färska bär? Eller njuter du av hotellfrukostar där man kan sitta länge och äta sig igenom allt? Jag är definitivt ingen frukostmänniska men jag har lärt mig äta frukost fast jag gör det oftast på stående fot.

Just nu har jag fått dille på kokt ägg med kaviar men på helger äter jag gärna gröt. Vanligtvis blir det havregrynsgröt med en skvätt sojamjölk. Jag hittade ett opublicerat recept i mina gömmor och för cirka ett år sedan smaskade vi oss igenom majsgröt till helgfrukost. Det är läge att ta upp det igen med tanke på helgen gläntar på dörren.

2 portioner

Ingredienser

  • 4,5 dl vatten
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 tsk kanel
  • 1.5 dl majsmjöl
  • 0,5 tsk vaniljsocker
  • 0,5 msk strösocker
  • (1 droppe mandelarom)
  • 1 dl mandelmjölk

Så här gör du
Blanda alla ingredienser förutom mandelmjölken i en gryta och koka upp. Sänk värmen och koka cirka 2 minuter. Rör hela tiden för gröten tjocknar fort.
Blanda ned mandelmjölken och låt gröten bli varm. Önskar du lösare gröt, kan du späda med mer mandelmjölk.