ca 12 bitar

Ingredienser

  • 75 g mjölkfritt margarin
  • 2 dl florsocker
  • 5 äggulor
  • 1½ dl vetemjöl
  • 1½ tsk bakpulver
  • 4 msk havremjölk

Maräng:

  • 5 äggvitor
  • 2 dl socker
  • 1 påse (35 g) mandelspån)

Fyllning:

  • Bär (björnbär, hallon, jordgubbar, bananer)
  • havrebaserad vaniljvisp

Arbetsbeskrivning
Rör mjölkfritt margarin och socker poröst. Tillsätt äggulorna en i taget och rör en stund mellan varje. Blanda mjölet med bakpulvret. Rör ned detta och havremjölken. Bred ut smeten.

Vispa vitorna till hårt skum. Vänd ned socker och vispa ytterligare några minuter. Bred marängen lite ojämnt över smeten i formen. Strö på mandelspån.

Grädda botten i mitten av ugnen tills marängen fått färg och tills sockerkakan är torr, ca 20 minuter.

Låt kakan svalna något. Lossa den från papperet och dela den på mitten.

Häll havrebaserad vaniljvisp över nedre botten och lägg på färsk frukt. Lägg på den andra botten med marängsidan uppåt.