Det här är en julkaka som har funnits i familjen så länge jag kan minnas och min mamma bakar den till mig varje år. Den blir bättre ju längre den får stå. Se bara till att du virar in en i en handduk så håller den sig saftig och  god.

mammasjulkaka

Ingredienser:

  • 200 g mjölkfritt margarin
  • 2½ dl strösocker
  • 3 ägg
  • 1 dl russin
  • 1 påse, 35 g, hackad suckat
  • 1 påse, 60 g, syltade apelsinskal
  • 10-15 röda coctailbär
  • 3 ½ dl vetemjöl
  • ½ tsk bakpulver

Arbetsbeskrivning:
Rör ihop mjölkfritt margarin och strösocker till en smidig smet. Tillsätt äggen, ett i taget. Blanda frukten väl med ½ dl mjöl innan det tillsätts i smeten. Rör ned resten av vetemjölet och bakpulvret.

Häll smeten i en smord och bröad form. Gräddas i ca 1 timme i 150 grader.