Jag har en fantastiskt glad nyhet att dela med mig av. Vi bakom Månadens gröna är SÅ stolta och hedrade över att ha blivit nominerade till Matbloggsprisets hedersutmärkelse. Det är en otroligt glad nyhet och helt fantastiskt att vi får sådan uppmärksamhet. Månadens gröna startade för sex månader sedan av Annie Månsson och vi var ett glatt matintresserat gäng som stiftade bekantskap genom Better Bloggers. Under de gångna sex månaderna har vi inspirerats av varandra och av alla som deltagit i våra månadsteman vilket resulterat i en fantastisk receptbank av otroligt kreativa maträtter – alla vegetariska. Hatten av till er alla som deltar och inte är rädda för att ta ut svängarna när det kommer till nya vegetariska rätter. Att äta grönt är gott och det blir ju inte sämre av att ögat får sitt.

matbloggspris

Är du nyfiken att läsa vilka vi värdar är bakom månadens gröna så hittar du min samlingssida här. Där kan du läsa mer om vårt gemensamma projekt och hitta länkar till månadstema och bidrag. Jag har lärt mig så mycket genom att vara med i månadens gröna och blir så inspirerad av alla bidrag. Om du är nyfiken på vilka rätter jag bidragit med så hittar du en liten lista här under. Tyvärr så hann jag inte delta under september månad men övriga månader har jag varit med.

Oktober månads tema är höstmys och man riktigt hör hur mysigt det är att kura ihop sig inomhus med tända ljus. Jag tog ut svängarna rejält så mitt bidrag blev en krämig popcornsoppa som trots äkta hälftens tveksamhet ändå föll honom i smaken.

popcornsoppa04

Under augusti månad var jag värd och jag valde björnbär som tema. Jag bjöd på en färgglad sötpotatissallad med björnbärsdressing.

björnbärssallad01

Juli månadstema var tomater och eftersom jag älskar mat med mycket färg så serverade jag squashplättar med en tomat- och olivsallad.

zucchiniplättar02

Och vad äter vi under juni månad? Helt rätt – jordgubbar. Mitt bidrag  blev en fantastisk kreation på kokosplättar med honungsjordgubbar.

kokosplättar02

Söta rabarber frodas vilt i maj månad så det var inte konstigt att det blev vårt tema. Jag serverade en sallad med rabarberdressing

rabarberdressing02

Spara